Szabó Magda Művészeti Napok (2021.10.08 és 09.)

Szabó Magda Mű… : 2021. 09. 24. - 11:33

logoKerepes város kulturális intézménye 2020-ban vette fel a neves írónő nevét. Szabó Magda életének utolsó éveit töltötte városunkban. A Szabó Magda Művelődési Ház és Könyvtár most hagyományt kíván teremteni azzal, hogy minden évben megrendezi a Szabó Magda Művészeti Napokat.

 

A kiállítást október 24-éig lehet megtekinteni a művelődési ház nyitvatartási idejében.

2021. október 8-án és 9-én első alkalommal került sor az összművészeti eseményre, ahol a képzőművészet csakúgy főszerepet kapott, ahogy az irodalom, zene, vagy a színház.

A korábban meghirdetett képzőművészeti pályázatra csak minősített művészek alkotásait vártuk. Végezetül 65 pályamű felelt meg a szigorú elvárásoknak. Az írónő emléke előtt tisztelgő kisplasztikák, festmények, grafikák közül a zsűri kiválasztotta a legjobbakat. A kiállítást Jelenczki István képzőművész, valamint Szirmay Zsanett grafikusművész október 8-án este, 18 órakor nyitotta meg ünnepélyes keretek között. Fellépett Gjorgjevic Dóra fuvolaművész és Karácsony Zoltán színművész.

További programokra másnap, október 9-én, szombaton került sor Kerepesen. A Jambalaya koncertje és a L’art pour L’art társulat “Best of” műsora tette teljessé a Szabó Magda Művészeti Napok programját.

Az eseményről készült beszámolót itt tudják megtekinteni.
 

plakat